Skolvägen 8 C, 281 0013, Luleå

Luleå, Råneå

0 personer har hittills anmält sitt intresse

Beskrivning

Beskrivning
Ritningen är en typritning och vissa avvikelser kan förekomma.

Trivsam tvårumslägenhet med sovrum från allrummet
Lägenheten har en ljus, öppen och rymlig planlösning som håller ihop allrum, matplats och kök till en gemensam, social yta. Moderna materialval: ekparkett i båda rummen och klinker vid ytterdörren, ljusa målade väggar och stora fönster. Köket är modernt, stilrent och funktionellt, utrustat med egen diskmaskin. Från allrummet kommer man in i det separata sovrummet som erbjuder möjlighet till avskildhet och lugn och ro. Badrummet är lättskött med kakel och klinker samt utrustat med egen kombitvättmaskin (tvättmaskin och torktumlare i samma maskin). Lägenheten har också en rymlig balkong (eller egen uteplats för lägenhet i markplan).

Trygghetsboende – trivsel och gemenskap för aktiva och självständiga personer
Ett trygghetsboende är ett vanligt hyreshus, med vanliga lägenheter, för dig sig har fyllt 65 år. Här kan du bo så länge du vill och kan. Det är inget vård- eller serviceboende även om det i viss utsträckning är anpassat efter äldres fysiska och sociala behov. Du bor i din egen lägenhet och sköter själv ditt hushåll och dina dagliga aktiviteter. Boendeformen ger goda möjligheter till social gemenskap och samvaro, exempelvis i samvarolokalen. En trivselvärd, som finns i huset under del av dagen alla vardagar, planerar och genomför gemensamma, sociala aktiviteter tillsammans med de boende. Om vårdinsatser av olika slag behövs är det kommunens hemtjänst som står för detta, precis som vanligt.

Råneälvens trygghetsboende – centralt och naturskönt i tre våningar
Råneälvens trygghetsboende ligger i centrala Råneå, mellan Skolvägen och den brusande Råneälven.
I huset finns 23 hyreslägenheter, med 1 eller 2 rum och kök och egen balkong eller uteplats. Hissen ger god tillgänglighet även till den övre våningen medan den trivsamma samvarolokalen på entréplan blir ett gemensamt vardagsrum för hyresgästerna att träffas i, till exempel i samband med de dagliga aktiviteter som trivselvärden hjälper hyresgästerna att ordna. Lägenhetsförråd och soprum finns i en fristående byggnad på gården. Strax intill fastigheten ligger Råneås centrum som ger närhet till service i form av livsmedelsbutiker, restauranger, bibliotek, medborgarkontor, bank, busstation och kyrka. Hälsocentral och apotek finns också på promenadavstånd.

Särskilda krav

  • Ålderskrav: Min 65 år
Krav på inkomsttyp (?)
  • Pension
  • Försäkringskassa
Lägenheten ska erbjudas till den sökande med längst kötid som söker lägenhet för eget permanent/varaktigt boende. Den sökande får inte söka lägenhet åt annan person.

Sökande som fyllt 65 år kan göra intresseanmälningar.

Som inkomst räknas: Anställning/eget företag, pension, pension och anställning/eget företag samt försäkringskassan.

Anmärkningskontroll tas på samtliga personer som erbjuds visning, även på medsökande. Kreditupplysning tas på den/de personer som erbjuds teckna avtal.

Hyresvärden godkänner inga betalningsanmärkningar de senaste 12 månaderna.

Du ska vara skötsam och skött dina åtaganden i nuvarande boende. Du får inte ha hyresskulder, andra skulder eller upprepade störningar till Lulebo eller till annan hyresvärd.

I och med att du sökt lägenheten ger du Lulebo tillgång till att inhämta boendereferenser hos nuvarande och tidigare hyresvärd.

Sökande, medsökande eller ombud bör ha varit på visning av den aktuella lägenheten. För sökande som valt att inte medverka vid visning gäller att lägenheten accepteras i dess befintliga skick.

Det är inte tillåtet att skriva in barn/barnbarn som medsökande på avtalet.

Lägenheter belägna på bottenvåning eller i hus med hiss kan bli föremål till personer med beviljad medicinsk förtur.

Du måste vara på Bostad Luleå och stå i lägenhetskön för att kunna göra en intresseanmälan.

Står du inte i kö ännu? Då kan du gå registreringen.