Tallvägen 6 lgh 1202, Luleå

Luleå, Gammelstad

43 personer har hittills anmält sitt intresse

Beskrivning

Ritningen är en typritning och vissa avvikelser kan förekomma.

En mil utanför Luleå city ligger Gammelstad, även kallad Gammelstaden, och brukar beskrivas som Luleås äldsta del. Från början var Gammelstad den naturliga handelsplatsen i Luleå men på grund av landhöjningen kunde man under 1600-talet inte komma in i hamnen. Därför flyttades stadskärnan till den plats den ligger på än idag och därav namnet Gammelstad.

I Gammelstad finns ett äldre och ett yngre bostadsområde. I det äldre i närheten av Gammelstads kyrkstad hörs historiens vingslag. Kring kyrkan i Gammelstad finns en samling av 250 kyrkstugor i nästan ursprungligt skick, kyrkstaden finns med på Unescos världsarvslista.

I den nyare delen finns både villor- och hyreshusområdet Stadsön. Här finns dagligvarubutik, vårdcentral, sporthall, badhus, idrottsplats för fotboll, friidrott, tennis och ishockey. Sporthall, bibliotek, badhus, elljusspår, friluftsbad och småbåtshamn.

I Gammelstad finns två L-skolor (F-3), en LM-skola (F-6) och en MH-skola (4-9). Här finns fem förskolor och ett vård- och omsorgsboende.

Gammelstad har flera livsmedelsbutiker, vårdcentral och folktandvård.

I månadshyran ingår inte bredband, ADSL eller mobilt bredband fungerar.

Särskilda krav

  • Ålderskrav: Min 18 år
Krav på inkomsttyp (?)
  • Anställning/Eget Företag
  • Pension
  • A-kassa
  • Försäkringskassa
  • Försörjningsstöd
  • Studiemedel
  • Annan
För att bli godkänd som hyresgäst hos Luleå Kommun SBF ska du ha fyllt 18 år och ha en gällande hemförsäkring. Du ska kunna styrka din inkomst för 6 månader framåt.

Som inkomst räknas: Anställning/eget företag och pension. Aktivitetsstöd och a-kassa (minst 150 ersättningsdagar kvarstår). Försörjningsstöd (intyg från Socialförvaltningen i Luleå). Studiebidrag/CSN, sjukpenning/sjukersättning samt etableringsersättning. Samtliga inkomster ska styrkas med intyg.

Vid eget företag ska aktuellt registreringsbevis (F-skattsedel) om företaget kunna uppvisas.

Hyresvärden godkänner inga betalningsanmärkningar de senaste 12 månaderna. Inga hyresskulder eller andra skulder till Luleå Kommun SBF eller annan hyresvärd godkänns. Du ska vara skötsam och skött dina åtaganden i nuvarande boende. I och med att du sökt lägenheten ger du Luleå Kommun SBF tillgång att inhämta boendereferenser hos nuvarande och tidigare hyresvärd.

Den sökande får inte ha hyresskuld eller upprepade störningar hos Luleå Kommun SBF eller annan hyresvärd.

Anmärkningskontroll tas på samtliga personer som erbjuds visning, även på medsökande. Kreditupplysning tas på den/de personer som erbjuds teckna avtal.

Sökande, medsökande eller ombud bör ha varit på visning av den aktuella lägenheten. För sökande som valt att inte medverka vid visning gäller att lägenheten accepteras i dess befintliga skick

Lägenheten ska erbjudas till den sökande med längst kötid som söker lägenhet för eget permanent/varaktigt boende. Den sökande får inte söka lägenhet åt annan person.

Det är inte tillåtet att skriva in barn/barnbarn eller föräldrar som medsökande på avtalet.

Lägenheter belägna på bottenvåning eller i hus med hiss kan bli föremål till personer med beviljad medicinsk förtur.

Du måste vara på Bostad Luleå och stå i lägenhetskön för att kunna göra en intresseanmälan.

Står du inte i kö ännu? Då kan du gå registreringen.