Rödkallens Väg 14, 034 0013, Luleå

Luleå, Örnäset

15 personer har hittills anmält sitt intresse

Beskrivning

Ritningen är en typritning och vissa avvikelser kan förekomma.

Trygghetsboende är hyreslägenheter för de som är 65 år eller äldre. Det är inget vårdboende utan hus som är anpassade till äldres fysiska och sociala behov där de boende själva sköter sina vardagsbestyr.
Boendeformen ger goda möjligheter till social gemenskap och samvaro, exempelvis i samvarolokalerna. En trivselvärd är knuten till boendet och tillsammans med de boende planeras och genomförs gemensamma aktiviteter.
Husen och lägenheterna i ett Trygghetsboende är anpassade för rullstolsburna. Det finns inga hinder som nivåskillnader, trappsteg eller höga trösklar i husen eller i lägenheterna. Belysningen är förstärkt i hall, kök och badrum. Balkongerna är inglasade. Tvättstugor, förråd och soprum är lättillgängliga.

Frågor om lediga parkeringsplatser och förråd besvaras av Lulebos Kundcenter, tel. 0920-23 67 00 eller se vad som finns ledigt och gör en intresseanmälan på http://lulebo.se/ledigt-just-nu

HLU (Hyresgäststyrt lägenhetsunderhåll) gör det möjligt för hyresgästen att ansöka om inre lägenhetsunderhåll för kategorierna tapeter, golv och övrigt. Läs mer om hur detta fungerar och vad det innebär på vår hemsida http://lulebo.se/artikel/hlu

Rödkallens Trygghetsboende är beläget på natursköna Örnäset som ligger ca 3 km från Luleå centrum.
På Örnäset finns ett stadsdelscentrum med matvarubutik, flera mindre butiker och restauranger. I närheten finns hälsocentral och apotek och nära anknytning till boendet finns busshållplats för lokaltrafiken.

På innergården finns en gemensam uteplats med ett litet utegym.

Särskilda krav

  • Ålderskrav: Min 65 år
Krav på inkomsttyp (?)
  • Anställning/Eget Företag
  • Pension
  • Försäkringskassa
Lägenheten ska erbjudas till den sökande med längst kötid som söker lägenhet för eget permanent/varaktigt boende. Den sökande får inte söka lägenhet åt annan person.

Sökande som fyllt 65 år kan göra intresseanmälningar.

Som inkomst räknas: Anställning/eget företag, pension, pension och anställning/eget företag samt försäkringskassan.

Anmärkningskontroll tas på samtliga personer som erbjuds visning, även på medsökande. Kreditupplysning tas på den/de personer som erbjuds teckna avtal.

Hyresvärden godkänner inga betalningsanmärkningar de senaste 12 månaderna.

Du ska vara skötsam och skött dina åtaganden i nuvarande boende. Du får inte ha hyresskulder, andra skulder eller upprepade störningar till Lulebo eller till annan hyresvärd.

I och med att du sökt lägenheten ger du Lulebo tillgång till att inhämta boendereferenser hos nuvarande och tidigare hyresvärd.

Sökande, medsökande eller ombud bör ha varit på visning av den aktuella lägenheten. För sökande som valt att inte medverka vid visning gäller att lägenheten accepteras i dess befintliga skick.

Det är inte tillåtet att skriva in barn/barnbarn som medsökande på avtalet.

Lägenheter belägna på bottenvåning eller i hus med hiss kan bli föremål till personer med beviljad medicinsk förtur.

Du måste vara på Bostad Luleå och stå i lägenhetskön för att kunna göra en intresseanmälan.

Står du inte i kö ännu? Då kan du gå registreringen.