Professorsvägen 33, 081 2341, Luleå

Luleå, Porsön

51 personer har hittills anmält sitt intresse

Beskrivning

Ritningen är en typritning och vissa avvikelser kan förekomma.

Årshyran är fördelad på 10 månader. Juni och juli månad är betalningsfria.

Närheten till Luleå Tekniska Universitet gör att studenter och forskare gärna bosätter sig här. Lägenheter i två-, tre- och sexvåningshus varav en del är studentlägenheter.

På Porsön, med cirka 5 500 invånare, finns bland annat Teknikens hus och ett centrum med livsmedelsbutik, frisör, folktandvård och kyrka. Till Luleå centrum är det ca. 5 km.

Frågor om lediga parkeringsplatser och förråd besvaras av Lulebos Kundcenter, tel. 0920-23 67 00 eller se vad som finns ledigt och gör en intresseanmälan på http://lulebo.se/ledigt-just-nu

HLU (Hyresgäststyrt lägenhetsunderhåll) gör det möjligt för hyresgästen att ansöka om inre lägenhetsunderhåll för kategorierna tapeter, golv och övrigt. Läs mer om hur detta fungerar och vad det innebär på vår hemsida http://lulebo.se/artikel/hlu

Särskilda krav

  • Ålderskrav: Min 15 år
Godkända utbildningar
  • Högskola/universitet
  • YH- eller KY-Utbildning
Bostaden ska erbjudas till den sökande med längst kötid som söker bostad för eget permanent/varaktigt boende. Den sökande får inte söka bostad åt annan person.

För att teckna hyresavtal hos Lulebo ska du vara 18 år och ha en gällande hemförsäkring. Är du under 18 år tecknas avtalet av en målsman.

Du ska bedriva studier vid Luleå tekniska universitet, socionom programmet eller läkarlinjen vid Umeå universitet eller studier vid Flygtekniskt centrum i Luleå. Andra tillhörande LTU studier kan godkännas med intyg från LTU.

Som godkänt intyg räknas: antagningsbesked innan studiestart, registreringsintyg, anställningsbevis för doktorand eller forskarstudier samt intyg på YK och KY-utbildningar tillhörande LTU. Intyg ska visa att studier bedrivs på minst halvfart (15 poäng/termin). Begränsningar på antal omregistreringar vid ett program är satt till fyra stycken.

Internationella studenters studier garanteras med hjälp av intyg från LTU eller genom ovanstående godkända intyg.

Distanskurser vid LTU godkänns ej.

Du ska vara skötsam och skött dina åtaganden i nuvarande boende. Du får inte ha hyresskulder, andra skulder eller upprepade störningar till Lulebo eller till annan hyresvärd.

I och med att du sökt bostaden ger du Lulebo tillgång till att inhämta boendereferenser hos nuvarande och tidigare hyresvärd.

Sökande, medsökande eller ombud bör ha varit på visning av den aktuella bostaden. För sökande som valt att inte medverka vid visning gäller att bostaden accepteras i dess befintliga skick.

Bostad belägen på bottenvåning eller i hus med hiss kan bli föremål till personer med beviljad medicinsk förtur.

Du måste vara på Bostad Luleå och stå i lägenhetskön för att kunna göra en intresseanmälan.

Står du inte i kö ännu? Då kan du gå registreringen.